Adviespakket

Een adviespakket is een goede eerste stap voor je verbouwing. Het is een eerste indruk van de mogelijkheden van de nieuwe situatie. Hiermee kunnen jullie al verder.

We maken een afspraak op locatie om elkaar te ontmoeten en jullie wensen en dromen voor een verbouwing te horen. Wanneer de inhoud van jullie ontwerpvraag duidelijk is dan ga ik aan de slag met het schetsen, onderzoeken, puzzelen en uittekenen van het eerste schetsontwerp.

De voorstellen van het schetsontwerp geven een eerste indruk van de nieuwe situatie. We bespreken de voorstellen en overleggen of er nog aanpassingen nodig zijn om tot een defintief schetsontwerp te komen. Met deze gegevens kun je in principe verder zelf aan de slag.

Wat denk je nodig te hebben?

“Opmeten en tekenen bestaande situatie” Vooraf aan de adviespakketten kan dit nodig zijn wanneer er geen plattegronden (en doorsnedes) van de bestaande situatie voorhanden zijn.

Adviespakket 1 – “schets”- €250,- 
Advies voor indeling, verbouwing en/of uitbouw naar aanleiding van jullie ontwerpvraag.
Vorm: Het advies wordt gepresenteerd door handgeschetste plattegronden.

Adviespakket 2 – “plattegrond & visuals”- €500,-  Advies voor indeling, verbouwing en/of uitbouw naar aanleiding van jullie ontwerpvraag. Vorm: De schetsvoorstellen worden gepresenteerd met van  plattegrond en 3 dimensionale computertekeningen.

Adviespakket 3 – “plattegrond & visuals & materiaal/ kleur”- €750,-
Advies voor indeling, inrichting, en eventueel uitbouw van de woning naar aanleiding van uw wensen. Het advies wordt gemaakt naar aanleiding van een eerste gesprekje over de wensen, de ingevulde vragenlijst en de bestaande plattegrond en doorsnedes van de woning.                                                                      Vorm: De ontwerpen worden door mij gepresenteerd met 3 dimensionale computertekeningen van de verschillende ruimtes en verdiepingen van de woning.
Het ontwerp wordt aangevuld met kleuren- en materiaalschema’s.

Defenitief ontwerp Autocad tekeningen.En het schetsontwerp kan worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp met de Autocad tekeningen die nodig zijn voor een aannemer, meubelmaker of evt. constructeur. Dit hoort niet bij het adviespakket.

Het definitief ontwerp bestaat o.a. uit;

plattegronden met maten

aanzichten en doorsnedes

materiaaldetails

  • Het maken van 3d visualisaties
  • Uitwerken van inrichting met meubilair voor de verschillende ruimte
  • Uitwerken en laten uitvoeren van maatwerk meubilair
  • Kleuradvies

met Autocad plattegronden, aanzichten en materiaaldetails tekeningen op schaal technische tekeningen.

De ontwerpen van adviespakket 1 t/m 3 geven een duidelijk idee van de verhoudingen van de ruimtes. Met de tekeningen kun je in principe verder zelf aan de slag. Wil je het advies verder uit laten werken met technische tekeningen die een uitvoerder [aannemer of interieurbouwer] nodig heeft dan maak ik hiervoor een offerte.

 

Je wilt je woning anders maar hoe dan?    

Zie je op tegen verbouwen? 

Wil je alle mogelijkheden zo goed mogelijk op een rijtje krijgen?       

-Kijk eens samen met mij (als expert) naar de mogelijkheden van je woning!-

Wist je? Ook bij wijze van second opinion kan ik een waardevolle bijdrage leveren. Het is het namelijk heel verfrissend om met een andere vormgever of interieurarchitect naar je verbouwplannen te kijken!

Sinds 1993 werk ik aan ontwerpen en verbouwingen als interieurarchitect. Eerst bij een architectenbureau en al snel ook onder eigen naam. Bij mijn ontwerpen staat het groter geheel centraal, wat is de wens van de klant, hoe zijn de verhoudingen in het ontwerp en hoe is de energie. Ik maak hierbij onder andere gebruik van de 5 elementen leer en Feng Shui. Door te kijken naar (de wensen van de huisgenoten)  en de mogelijkheden die in het huis aanwezig zijn ontstaat een interieur dat past als een kledingstuk.

-Is dat wat je wilt?-

Wat wil jij?

 

Tekenen Definitief Ontwerp – prijs volgens offerte- 

Het schetsontwerp kan worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp met de Autocad tekeningen die nodig zijn voor een aannemer, meubelmaker of evt. constructeur. Dit hoort niet bij het adviespakket.

Het definitief ontwerp bestaat o.a. uit;

plattegronden met maten

aanzichten en doorsnedes

materiaaldetails

 

De ontwerpen van adviespakket 1 t/m 3 geven een duidelijk idee van de verhoudingen van de ruimtes. Met de tekeningen kun je in principe verder zelf aan de slag. Wil je het advies verder uit laten werken met technische tekeningen die een uitvoerder [aannemer of interieurbouwer] nodig heeft dan maak ik hiervoor een offerte.

Contact Sylvia van Koningsbrugge voor meer informatie of een afspraak voor een eerste gesprekje.

“The dialogue between client and architect is about as intimate as any conversation you can have, because when you’re talking about building a house, you’re talking about dreams” ~ Julia Morgan, architect